arrow_back List buildings

Sankt Peders Stræde

Information on this building

Name
Sankt Peders Stræde
Municipality
Roskilde
Approbation committee
RIU-Roskilde
Jernbanegade 4 , 4.
1608 København V
phone: 33116444
email: info@riu-roskilde.dk
Description

Den smukke gamle bygning på Sankt Peders Stræde er ombygget indvendigt. Det betyder, at der er kommet 32 ungdomsboliger i den treetager høje bygning. På hver etage er der fællesareal, hvorfra der er adgang til havestue i sueetagen og en lækker altan på de øvrige etager. Derudover ligger der en mindre park lige udenfor døren, som frit kan benyttes.

Boligerne er enten i et eller to rum og har alle eget badeværelse og mini-køkken med to kogeplader, emhætte, køleskabe og køkkenvask. 

Målet er at bevare de oprindelige arkitektoniske kvaliteter i boligerne. Det er bl.a. den høje rumhøjde med pudsede lofter, de rundede væg-overgange til lofterne og de store gavlvinduer, der bringes i spil igen. Det giver boligerne en helt særlig stemning.

Der er elevator i bygningen, og på hver etage er der en tilgængelighedsbolig. I bygningens kælder er der depotrum og fællesvaskeri.

Boligerne er placeret i hjertet af det historiske centrum i Roskilde. Herfra er der kort til det meste - både stationen, indkøbsmuligheder, cafeer og meget andet ligger i gå-afstand fra Sankt Peders Stræde. Den centrale placering gør det også muligt at komme til Roskildes mange forskellige uddannelsessteder.

Det er boligselskabets vurdering, at 2-rums boligerne egner sig bedst til et kærestepar, men to kammerater kan også godt bo sammen. Vedr. børn i boligerne: 2-rumsboligerne er bedst egnet til par med maks ét barn.

Størrelsen på boligerne er opgjort i bruttokvadratmeter, som er inklusiv f.eks. fællesarealer, trapper og installationsskakte. Der er altså angivet et areal, der er større end gulvarealet inde i boligen.

Læs mere om Sankt Peders Stræde på Boligselskabet Sjællands ejendomsside.

Der er 3 handikapvenlige boliger i ejendommen.

Det drejer sig om:

Sankt Peders Stræde 7, st. 11

Sankt Peders Stræde 7, 1. 23

Sankt Peders Stræde 7, 2. 28

Administrator: Boligselskabet Sjælland

Administrator
Boligselskabet Sjælland
Facilities
  • bicycle parking Yes
  • laundry Yes
Pets allowed
None cats allowed
None dogs allowed

Residence groups in this building