arrow_back List buildings

Den Røde Tråd

Information on this building

Name
Den Røde Tråd
Build year
2021
Municipality
Roskilde
Approbation committee
RIU-Roskilde
Jernbanegade 4 , 4.
1608 København V
phone: 46321000
email: info@riu-roskilde.dk
Description

OBS: Særlige forhold – opskrivning her er til interesselisten – se nedenfor

Den Røde Tråd udlejes efter en helt unik procedure. Dette er en del af en særlig ordning, der sigter mod at skabe gode boligfællesskaber.

Du skal opfylde de samme krav som på RIU-Roskildes øvrige ventelister og du optjener anciennitet på samme måde, men RIU-Roskilde anviser her til en “interesseliste” hos KAB i stedet for til en konkret bolig. Fra interesselisten findes de nye beboere efter en særlig proces, som du kan læse om nedenfor. Der er ikke andre måder at få en bolig på end at komme på interesselisten og derefter følge den særlige proces.

Hvis du bliver anvist til listen, kan du henvende dig til s.dk og få din anciennitet hos RIU-Roskilde tilbage.

Du skal være fyldt 20 år på indflytningstidspunktet.


Om Den Røde Tråd

Den Røde Tråd er en nyopført ejendom, der består af 46 familieboliger, 24 boliger i seniorbofællesskab og 5 bofælleskaber til unge med plads til i alt 15 beboer.

Boligerne i Den Røde Tråd indgår i et fællesskab på tværs af generationer. Her bor du godt i egen bolig men det forventes, at du også bidrager til det store fællesskab og tager et socialt ansvar.

Alle boligerne har dejlige opholdsrum, fantastisk lysindfald og de fleste af boligerne har altan eller delte terrasser, med plads til at nyde livet. Den Røde Tråd har plads til 46 familier, 24 seniorer – både enlige og par, samt 15 unge hvoraf de fem anvises, af Roskilde kommune. De to etagebygninger i Den Røde Tråd fordeler sig med en mindre bygning med seks etager med familieboliger, samt en større bygning med 7 etager, hvor ungeboligerne er placeret tættest på de aktive udearealer, familieboligerne i midten og seniorerne øverst, med udsigt til hele bydelen.

Som beboer deler du en bolig, inklusiv fællesfaciliteter som tørretumbler, emhætte, komfur og køle/fryseskab, med 2 andre unge.

Boligernes størrelse på 30-35m2 er opgjort i bruttokvadratmeter. Et værelse er reelt kun på 9-13 m2 – resten er fællesareal som stue og køkken.

OBS! Den Røde Tråd er en røgfri afdeling. Der må således hverken ryges i boligerne eller på udendørsarealerne på hele matriklen.

Der må ikke opholde sig mere end max 10 personer i hele boligen på en gang grundet brandsikkerhed.

Som beboer har du mulighed for at skrive dig op internt til familieboligerne i samme afdeling. Der er en karanstid på 2 år.

Placering

Den Røde Tråd ligger som nærmeste nabo til Rabalderparken, i Roskildes nye energirige bydel Musicon. Der er gode muligheder for parkering, og offentlig transport og motorvejen er lige om hjørnet. Bydelen ligger lidt over en kilometer fra Roskilde station, og byder på masser af muligheder for børnepasning, leg og ophold, forskellige ungdomsuddannelser og kulturelle oplevelser.

Interesselisten

Når du har fået en plads på interesselisten til Den Røde Tråd, vil du blive kontaktet af KAB, der vil stå for den videre proces. KAB har en konsulent ansat, som sørger for at hjælpe jer og fællesskabet godt på vej. Hvis du har spørgsmål til, hvordan det mon er at bo i et bofællesskab i Den Røde Tråd, kan du kontakte KAB på Boligsocial@kab-bolig.dk.

Efter indflytning

Efter indflytning hjælper KAB med at arrangere fællesspisning med plads til at snakke om det at bo sammen i et bofællesskab og om det praktiske. Her kan du møde dine naboer og tale om jeres fælles spilleregler i bofællesskabet.


Administrator KAB (Roskilde Nord Boligselskab)

Administrator
KAB
Facilities
  • cable tv Yes
  • elevator Yes
  • common room Yes
Pets allowed
None cats allowed
None dogs allowed

Residence groups in this building